Snel en gemakkelijk je riem inkorten!

Gemakkelijk zelf je riem inkorten ook zonder gaatjes tang!

Heb je een nieuwe riem gekocht en moet deze nog op maat gemaakt worden of mag er van je huidige riem een stuk af? Dan is het tijd om er wat gereedschap bij te pakken en je riem op maat te maken, wij helpen je er graag bij. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je gemakkelijk je riem kan inkorten. Succes!

van-deel-schoenen-riem-uit-elkaar-riem-inkorten

Wat heb je nodig?

  • Rolmaat, liniaal of meetlint
  • Scherpe schaar
  • Passende schroevendraaier (platte of kruiskop)
  • Gaatjestang of huls
  • Pen
  • Hamer (optioneel)

Stap 1: 
Doe de riem om je middel (ook door de lusjes) en trek hem strak, doe dit precies tot het punt waar de riem voor jou strak genoeg zit. Druk dan het haakje van de gesp stevig tegen de achterkant van de riem, totdat het een afdruk aan de achterkant achterlaat. Geen duidelijke afdruk? Pak je pen en zet dan op de plek van de afdruk een klein stipje/streepje.

Stap 2: 
Doe de riem af en leg hem neer met de binnenkant van de riem naar boven. Pak het meetlint erbij en meet vervolgens de afstand tussen het gemarkeerde punt en het middelste gaatje van de riem, onthoud goed hoeveel centimeter dit is of schrijf het even op. 

Stap 3: 
Pak de schroevendraaier en schroef de gesp los van de riem. 

Stap 4: 
Pak nu de schaar, en knippen maar! Knip met een schaar de zojuist gemeten afstand van de bovenkant (de kant van de gesp). Let op: eraf is eraf, zorg er daarom voor dat je de juiste afstand hebt voordat je gaat knippen. Tip! Probeer zo recht mogelijk te knippen, anders kan het zijn dat de gesp uiteindelijk scheef op de riem zit.

Stap 5: 
Je riem is ingekort, nu ga je hem weer in elkaar zetten. Om de gesp weer te bevestigen moet er eerst een nieuw gaatje gemaakt worden. Leg hiervoor het afgeknipte stuk aan de bovenkant op de riem zodat je precies weet waar het gaatje moet komen. Pak een pen en teken een stipje op de juist plek door het gaatje heen. Maak op de plek van het stipje een nieuw gaatje met de gaatjestang of gebruik een huls en een hamer. 

Heb je geen gaatjestang of huls?
Geen probleem! Voor het maken van een nieuw gaatje kan je ook een kruiskopschroevendraaier en hamer gebruiken. Let wel op, het gaat minder gemakkelijk en het gaatje is minder mooi, dan wanneer je een gaatjestang of huls gebruikt, maar omdat je het gaatje toch niet ziet kan je deze methode prima toepassen voor het inkorten van je riem. Zorg ervoor dat je een schroevendraaier gebruikt die ongeveer de grootte van het gaatje heeft. Zet de schroevendraaier op het gemarkeerde plek en sla op de schroevendraaier met de hamer, ga net zolang door totdat er een gaatje ontstaat. Tussendoor even draaien met de schoevendraaier helpt ook.

Tip! gebruik een harde stevige ondergrond, bijvoorbeeld een stoeptegel. Pas wel op voor eventuele krassen op de riem. 

Stap 6: 
Schroef de gesp weer vast aan de riem, en je riem is klaar voor gebruik!

Download GRATIS onze ‘beknopte’ handleiding en print hem uit!

We hopen dat je blij bent met je riem! Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn of heb je een vraag? Kom dan gerust naar de winkel en we helpen je graag verder. Daarnaast zijn we altijd bereikbaar via, WhatsApp (+31 26 44 222 38), mail (webshop@vandaelschoenen.nl) of laat een bericht achter onder deze blog.

Van Bommel – Riem Inkortinstructies

deel deze blog

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LEES VERDER...

fdfa-shoppingdriedaagse-Arnhem
Winkel Arnhem

Shoppingdriedaagse FDFA

Shoppingdriedaagse Arnhem van 03 juni 2021 t/m 05 juni 2021 Arnhem staat bekend om de gezellige straatjes, unieke winkels en zorgvuldig gekozen items, veelal van Arnhemse bodem.

LEES VERDER...
Cruyff witte EK sneaker
Winkel Arnhem

Van Dael kleurt EK oranje!

Oranje boven, oranje boven!! (of onder aan je voeten) Oranje boven, oranje boven, of oranje onder aan je voeten! Deze periode kleurt Van Dael Schoenen

LEES VERDER...

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en laat je door ons inspireren, adviseren en kom alles te weten over de nieuwste collectie, trends en ontvang exclusieve kortingen!

×